Cercador de museus i localitats

Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

Gòtic

Vista general de la sala d’art gòtic.

Vista general de la sala d’art gòtic.

La col·lecció d’art gòtic està situada a l’antic dormitori del monestir de Santa Maria de Solsona, espai recuperat en les obres de remodelació del museu que es van fer a finals dels anys vuitanta. Aquesta gran sala havia estat transformada en saló del tron i en dependències particulars dels bisbes quan es van fer, a finals del segle XVIII, les obres d’ampliació del Palau Episcopal. En la nova ordenació museogràfica s’hi exposen obres dels segles XIII, XIV i XV. Es contemplen dues mostres de pintura mural, destacant el conjunt funerari de Sant Pau de Casserres, amb les pintures dels àngels del judici final. També s’exposen osseres i sepulcres de pedra, com el del cavaller Hug de Copons. Es mostren diversos fragments de retaule, d’entre els quals sobresurt la predel·la amb la representació del Sant Sopar.

S’ha de ressaltar la làmpada d’origen flamenc de mitjans del segle XV, un dels pocs exemplars que queden a tot Europa. Imatges de la marededéu i de sants, i elements d’ús litúrgic, completen l’exposició d’aquesta sala.

OBJECTES

<p><em>Sarc&ograve;fag d&rsquo;Hug de Copons</em>, de Sant Juli&agrave; del Llor (Segarra), atribu&iuml;t a Pere Moragues, s. XIV.&nbsp;Museu Dioces&agrave; i Comarcal de Solsona.</p>

<p>&nbsp;</p>
Sarcòfag d’Hug de Copons
Sarcòfag d’Hug de Copons
scroll to top icon