Cercador de museus i localitats

Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

Renaixement

Vista general de la sala del Renaixement.

Vista general de la sala del Renaixement.

Una part de l’exposició del fons d’art, corresponent al període del renaixement, està situada en una de les sales que es van restaurar en la remodelació realitzada l’any 1989, en què s’evoca l’època de l’ampliació del Palau Episcopal, a finals del segle XVIII.

D’aquesta sala destaquen sobretot els quatre fragments de retaule, datats del segle XVI, corresponents a dos retaules diferents però realitzats per la mà del mateix autor, l’anomenat Mestre de la Dormició de Solsona.

També s’ha de destacar un armari policromat, del segle XVII, procedent d’una de les farmàcies més antigues de Catalunya, la farmàcia Pallarès de Solsona, amb el seu morter i mà de morter, del segle XVIII, i el retaule procedent de l’església de Sant Martí de Riner, del segle XVII.

Completen l’exposició de la sala una icona de marcat caràcter occidental procedent de Creta, una creu processional, una escultura de fusta que representa una marededéu jacent i un relleu d’alabastre representant una Pietat.

OBJECTES

<p><em>Retaule de la Mareded&eacute;u del Roser</em>, de l&rsquo;esgl&eacute;sia de Sant Mart&iacute; de Riner (Solson&egrave;s), s. XVII.&nbsp;Museu Dioces&agrave; i Comarcal de Solsona.</p>

<p>&nbsp;</p>
Retaule de la Marededéu del Ro
Retaule de la Marededéu del Roser
<p>Armari de la farm&agrave;cia Pallar&egrave;s de Solsona, s. XVII.&nbsp;Museu Dioces&agrave; i Comarcal de Solsona.</p>

<p>&nbsp;</p>
Armari de la farmàcia Pallarès
Armari de la farmàcia Pallarès de Solsona
scroll to top icon