Cercador de museus i localitats

Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

Protohistòria

Vista general de la Sala de Protohistòria, situada al sobreclaustre de la catedral de Solsona.

Vista general de la Sala de Protohistòria, situada al sobreclaustre de la catedral de Solsona.

Tots els objectes que s’exposen a la sala dedicada al temps protohistòric són fruit de les investigacions realitzades per Mn. Joan Serra i Vilaró i els seus col·laboradors durant el primer quart del segle XX.

Els objectes provenen de les excavacions dutes a terme als poblats de Sant Miquel de Sorba (Montmajor), Anseresa (Olius) i Castellvell (Olius).

Repartits en diverses vitrines, es poden observar diferents objectes d’aquest període, procedents de les excavacions efectuades als tres poblats. Hi ha una gran varietat d’eines i armes fetes de ferro, pedra i os, i també pesos de telers i un fus reconstruït. En una de les vitrines, hi ha una mostra variada de diferents tipus de recipients ceràmics, fets a mà i al torn, amb decoració pintada ibèrica, i també de joguines.

En un costat s’ha disposat un molí rotatori que s’utilitzava per moldre cereals. També es poden contemplar fragments de vaixella de taula amb signes alfabètics ibèrics incisos, així com dues plaques o antefixes de terrissa ornamentada amb la representació de cares femenines de tipus indígena. Monedes ibèriques, ornaments personals i restes de fauna clouen l’espai destinat als pobles preromans.

OBJECTES

<p>Sivella de cintur&oacute;, jaciment ib&egrave;ric de Sant Miquel de Sorba (Montmajor, el Bergued&agrave;).&nbsp;Museu Dioces&agrave; i Comarcal de Solsona.</p>

<p>&nbsp;</p>
Sivella
Sivella
scroll to top icon