Cercador de museus i localitats

Museu Diocesà de Tarragona

Sala III. Sala capitular

La sala III del museu ocupa la sala capitular, on en ocasions solemnes prenen possessió els capitulars.

La sala III del museu ocupa la sala capitular, on en ocasions solemnes prenen possessió els capitulars.

Aquesta sala, i les dues de pas que la precedeixen, ofereixen al visitant una mostra de pintura, escultura i argenteria litúrgica dels segles XVI al XIX.

Destaca el tapís anomenat de les Potestats o de la Bona vida, una obra teixida al final del segle XV a Arràs (França), que forma part de la col·lecció de 54 tapissos propietat del capítol de la catedral que es custodien al museu. També es pot veure el pany mortuori de Poblet, una obra brodada a Roma al segle XVII.

Algunes pintures sobre taula dels segles XVI són mostra de la vitalitat de la pintura en aquella època, com l’Adoració dels pastors, atribuïda a Vicent Macip, o la Flagel·lació, procedent d’Ulldemolins. L’oli sobre tela amb La lamentació és una obra atribuïda a Josep Viladomat, del segle XVIII. En una vitrina lateral es conserva la custòdia processional de la catedral, una obra modernista dissenyada per Bernardí Martorell, de plata en el seu color i sobredaurada, i amb joies encastades. L’escultura està representada amb algunes talles dels germans Lluís i Francesc Bonifàs, o les de d’Antoni Pallàs, totes del segle XVIII. Alguns elements d’argenteria litúrgica renaixentista i barroca, com el reliquiari obra de Lope de Salazar o la creu reliquiari de l’arquebisbe Pere de Cardona, complementen la selecció.

OBJECTES

scroll to top icon