Cercador de museus i localitats

Museu Diocesà d'Urgell

La Seu d'Urgell

Imatge d’una sala de l’exposició permanent del Museu Diocesà d’Urgell.

Imatge d’una sala de l’exposició permanent del Museu Diocesà d’Urgell.

Els fons del museu estan formats per col·leccions de pintura mural, pintura sobre fusta, escultura, teixits, indumentària, fons documental, orfebreria i objectes per a la litúrgia en general. Les peces, procedents de tota la diòcesi, corresponen als estils romànic, gòtic, renaixentista, barroc i segle XIX. Destaquen les peces que formaven part del Tresor de la Catedral, com el calze del bisbe Galceran de Vilanova o el Beatus de Liébana, còdex del segle X, conservat a l’arxiu del capítol.

El Museu Diocesà d'Urgell va néixer a partir d’una exposició temporal que es va realitzar l’any 1957 amb les peces del Tresor de la Catedral. L'èxit d'aquesta exposició va donar peu a la creació del museu, que progressivament va anar incorporant peces de les parròquies d’arreu del bisbat. El 1988 es va ampliar i reformar amb la incorporació de l’antiga casa del deganat. Actualment es treballa per modernitzar la museografia i dotar el conjunt catedralici d’un nou discurs.

ÀMBITS

<p>Catedral de Santa Maria, d&rsquo;estil rom&agrave;nic, segle XII. Declarada monument historicoart&iacute;stic el 1931.</p>
La catedral de Santa Maria d’Urgell
La catedral de Santa Maria d’Urgell

OBJECTES

INFORMACIÓ

ADREÇA
TARIFES
TELÈFON
WEB
http://www.museudiocesaurgell.org
HORARIS
EMAIL
museudiocesa@bisbaturgell.org

MAPA

scroll to top icon