Cercador de museus i localitats

Museu dels Volcans

Terratrèmols i volcans

Vista de la sala de terratrèmols i volcans.

Vista de la sala de terratrèmols i volcans.

L’objectiu de la primera part del recorregut és entendre quina és la naturalesa geològica de la terra, les causes dels terratrèmols i dels volcans i quines són les principals característiques del vulcanisme a casa nostra.

El recorregut comença amb una introducció sobre l'origen i funcionament dels terratrèmols i volcans, i segueix amb l'activitat sísmica i el vulcanisme de la Garrotxa a través de l'estudi dels principals volcans de la comarca. L’exposició es complementa amb un muntatge audiovisual de vuit minuts de durada que ens parla de l’activitat sísmica i volcànica de la zona i en el decurs de la qual el visitant pot viure la simulació d’un terratrèmol.

Les noves tecnologies també s’han aplicat al coneixement dels volcans. Una de les novetats que s’ha incorporat és un programa interactiu didàctic que descobreix, a través d’una pantalla tàctil, les principals característiques dels volcans: què és un volcà i de quines parts consta, tipus d’erupcions, etc. A més d’ensenyar els conceptes bàsics de vulcanologia, el programa permet explorar el vulcanisme de la Garrotxa i relacionar-lo amb els conceptes apresos.

scroll to top icon