Cercador de museus i localitats

Museu dels Volcans

Jardí botànic de vegetació olotina - Parc Nou

Vista del jardí botànic.

Vista del jardí botànic.

El magnífic jardí botànic de vegetació natural olotina, a l'interior del parc Nou, es presenta com una sala més del museu que ens mostra la roureda de roure pènol (Quercus robur) i una gran diversitat d'espècies vegetals característiques de les rouredes humides. Destaca especialment l'arbreda monumental que està formada per majestuosos roures pènols de més de 250 anys i 25 metres d'alçada, acompanyats per boixos i grèvols que assoleixen port arbori.

La visita a les àrees de jardí botànic és lliure. Un itinerari senyalitzat ens permet conèixer la roureda de roure pènol i una gran diversitat d’espècies arbòries, arbustives i herbàcies característiques de la comarca. Les àrees d’interès botànic estan separades de les zones d’esplai mitjançant unes tanques de boix. Uns portals petits donen accés a un interessant recorregut per aquestes àrees, al llarg del qual trobem els arbres i altres espècies vegetals amb unes plaques d’identificació en les quals hi figura el nom comú, el nom científic i la família botànica a què pertanyen.

En aquest espai hi trobem: el jardí de plantes medicinals, un espai hortícola, l’estació meteorològica i l’àrea del parc Nou dedicada a l'esplai i que esta formada per dos extensions de gespa amb arbres, una font, dos petits estanys, serveis i bar.

scroll to top icon