Cercador de museus i localitats

Museu de Valls

Col·lecció permanent

Vista parcial d'una de les sales del museu.

Vista parcial d'una de les sales del museu.

Cronològicament, la col·lecció arrenca l’any 1875 i arriba fins a l’actualitat. S’inicia amb la pintura del realisme tradicional, amb obres de Galofre Oller o Baldomer Galofre. Continua amb l’Escola d’Olot, el modernisme i el paisatge d’influència impressionista amb Casas, Nonell, Mir o Urgell i els seus epígons Iu Pasqual, Pere Gussinyé, Marià Llavanera i Ignasi Mallol. De la primera avantguarda hi trobem escultures de Manolo Hugué i pintures d’Olga Sacharoff o Francesc Domingo. Les obres de Joaquim Sunyer i d’Enric Casanovas són les més paradigmàtiques del moviment noucentista, així com les de Pruna i Humbert.

El museu té una bona representació dels artistes de la postguerra. Des del món més figuratiu amb Mallol Suazo, Amat, Durancamps, Joan Serra o Bosch Roger, a la línia més rupturista de Miró, Tàpies o Brossa. Altres artistes presents són Ramon Rogent, Hurtuna, Sucre, Fenosa, Cuixart, Jordi Mercadé, Guinovart, Aleu o Ràfols Casamada.

Cal destacar també la col·lecció de pintures i joies de Jaume Mercadé i la d’escultures de Josep Busquets.

De les últimes generacions el museu té obres de Perejaume, Llimós, Arranz Bravo, Xavier Grau i Frederic Amat. I d’artistes de fora de Catalunya es compta amb una petita representació amb obres de Chillida i Palazuelo.

Una interessant col·lecció de fotografia completa el fons del museu, amb obres de Pere Català Pic, Francesc Català-Roca, Pere Català Roca, Joaquim Gomis, Xavier Miserachs i Oriol Maspons, entre altres.

scroll to top icon