Cercador de museus i localitats

Museu de Montserrat

Art d’avantguarda

Sala d’art contemporani.

Sala d’art contemporani.

L’apartat d’art contemporani és segurament el que més ha crescut als darrers anys en nombre de donacions. Això ha estat possible, sobretot, gràcies al compromís del Museu de Montserrat amb l’art actual mitjançant les exposicions temporals, que es renoven constantment a les dues sales disponibles a aquest efecte: la Sala Pere Daura i l’Espai d’Art Pere Pruna.

No podem dir que el museu hagi assolit encara la meta de poder oferir una visió completa i equilibrada de la pintura avantguardista i contemporània. Amb tot, també en aquest àmbit podem admirar algunes obres ben significatives que constitueixen el nucli germinal d’aquesta secció. Com és habitual al Museu de Montserrat, les obres que integren aquest espai arriben per donació, molt sovint dels mateixos artistes o bé de col·leccionistes particulars. Sobresurt de la resta el quadre La muntanya d’Oisin (2010), de Sean Scully, donada per l’artista que, recentment, també ha intervingut a l’església de Santa Cecília de Montserrat. Altres peces recents que s’han incorporat al fons del museu són les de Norman Narotzky, Jaime Súnico, Josep Niebla, Ricard Vaccaro, Javier Pérez, Joaquim Chancho i Jana Sterbak, entre d’altres.

OBJECTES

<p><em>La muntanya d&rsquo;Oisin</em>, Sean Scully, 2010. Oli sobre alumini, 216 &times; 190 cm. Donaci&oacute; de l&rsquo;artista. Museu de Montserrat.</p>
La muntanya d’Oisin
La muntanya d’Oisin
scroll to top icon