Cercador de museus i localitats

Museu de la Vida Rural

L’agricultura

Vista panoràmica de la sala dedicada als tres grans conreus del país: vinya, blat i olivera.

Vista panoràmica de la sala dedicada als tres grans conreus del país: vinya, blat i olivera.

Des de fa més de dos mil·lennis, els conreus predominants del país ―i, per extensió, de tot el litoral mediterrani― han estat l’olivera, el blat i la vinya. Els seus fruits han proporcionat tres productes alimentaris bàsics: l’oli, la farina i el vi. Per obtenir-los, la pagesia es va servir d’eines i enginys pensats per invertir menys esforços en el treball i per treure el màxim rendiment tant de les collites com de la seva transformació.

Això es pot veure al museu amb audiovisuals i l’exposició de les eines i els atuells emprats tradicionalment per la pagesia. Arades, garbells, alambins, premses, moles, tremuges, etc. conviuen harmònicament amb quatre esplèndids audiovisuals.

Les projeccions mostren tots els cicles dels cultius, des de la preparació de la terra per a la sembra fins a la recol·lecció dels fruits. També com es produïen la farina, l’oli i el vi, tres productes que durant tant de temps han estat no només la principal i antiquíssima manera de guanyar-se la vida per a tantes famílies pageses, sinó també la font primordial d’aliment per a la resta de la població.

AUDIOGUIA

05. El pare, el pagès

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

SIGNOGUIA

05. El pare, el pagès

OBJECTES

<p>Mol&iacute; d&#39;oli o trull. Primera meitat del segle XIX. Dimensions: 335 x 272 cm. Roda: 3.200 kg (aprox.). Museu de la Vida Rural.</p>
Molí d’oli o trull
Molí d’oli o trull
<p>Rodet de batre. Primera meitat del segle XIX. Dimensions: 130 x 95 x 107 cm. Museu de la Vida Rural.</p>
Rodet de batre
Rodet de batre
<p>Mural que representa les diverses etapes del conreu tradicional del blat, Lluci&agrave; Navarro, 1984. Museu de la Vida Rural.</p>
Mural del blat
Mural del blat
<p>Cups de l&rsquo;antiga casa pairal de la fam&iacute;lia Carulla. Museu de la Vida Rural.</p>
Els cups
Els cups
scroll to top icon