Cercador de museus i localitats

Museu de la Vida Rural

L’hort ecològic

L’hort ecològic del museu, amb la sínia i el safareig al fons de la imatge.

L’hort ecològic del museu, amb la sínia i el safareig al fons de la imatge.

A l’hort del museu cultivem tot tipus de verdures i llegums, i també arbres fruiters i plantes aromàtiques i medicinals.

L’hort de l’MVR està pensat per ser treballat amb el mètode de parades en crestall. Una parada en crestall és un sistema ideat per aconseguir la màxima producció utilitzant la mínima superfície de terra i el mínim consum d’aigua i de treball de sembra, i sense emprar productes químics ni llavors genèticament modificades. És un mètode ideat pel mallorquí Gaspar Caballero de Segovia.

Podríem definir el crestall com la cobertura de compost que es col·loca sobre la parada, sense mesclar amb la terra, com si es tractés d’un mantell orgànic. Aquesta franja de terra no s’ha de remoure ni trepitjar. La fullaraca que cobreix la terra es va descomponent a la superfície i, a poc a poc, es va desintegrant. Així distribueix les substàncies húmiques fins a arribar a les arrels de les plantes per nodrir-les. A més a més, aquest mantell orgànic serveix per mantenir la humitat i promou la creació d’una rica vida edàfica amb cucs i microorganismes. Aquests són els encarregats de facilitar que la matèria orgànica es transformi en humus assimilable.

AUDIOGUIA

04. Mirar al cel

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

SIGNOGUIA

04. Mirar al cel

OBJECTES

<p>S&iacute;nia, segle XIX, Palma. Museu de la Vida Rural.</p>
Sínia
Sínia
<p>L&rsquo;hort ecol&ograve;gic del Museu de la Vida Rural, constru&iuml;t l&rsquo;any 2014. Museu de la Vida Rural.</p>
L’hort
L’hort
scroll to top icon