Cercador de museus i localitats

Museu de la Vida Rural

Espai pròleg

Un detall de la Sala Pròleg, l’auditori de l’MVR, on comença la visita.

Un detall de la Sala Pròleg, l’auditori de l’MVR, on comença la visita.

El primer dels audiovisuals, de la trentena que hi ha al museu, és el que us reserva la Sala Pròleg. Un audiovisual que explica, a grans trets, quins són els canvis que hi ha hagut al camp d’un segle ençà. 

I és que no sempre portar un plat ple a taula ha estat tan fàcil com ho és ara. La vida, al món rural, sempre era difícil i precària. Quasi tot el que es feia, a la curta o a la llarga, era per imperiosa necessitat de subsistència. L’esforç, la paciència i l’estalvi han estat protagonistes de la vida al món rural fins avui.

Durant la visita, es mostra com vivien i treballaven els nostres avis, i el món i la cultura que van compartir i transmetre.

I també es mostra com, amb la industrialització del camp, tot aquest món rural va canviar i es va anar transformant fins a arribar al present: un present urbà. Un present que, ara, ens demana la nostra complicitat per redreçar la profunda petjada que hem deixat sobre el territori.

El món rural ha llegat un patrimoni cultural, tecnològic, biològic, econòmic i paisatgístic immens, que aquest museu vol posar en relleu.

AUDIOGUIA

01. La descoberta de la capsa

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

SIGNOGUIA

01. La descoberta de la capsa

scroll to top icon