Cercador de museus i localitats

Museu de la Vida Rural

Un camí fins al present

Sala de la mecanització.

Sala de la mecanització.

La pagesia va llegar uns valors bastits sobre l’esforç, el treball, l’estalvi, l’estimació del lloc, la conformitat amb els ritmes naturals del temps i el respecte per la terra. Fruit d’aquests valors, va deixar uns paisatges característics que, durant segles, van semblar inalterables.

La visita al museu aborda, en aquest punt, un període determinant de la nostra història, el dels canvis més profunds en l’estructura econòmica del país: aquell en què la pota del bestiar es va doblegar definitivament enfront dels avantatges dels motors d’explosió.

El món de la pagesia, amb una tradició de segles i uns valors molt lligats a la supervivència, va canviar en molt poc temps arran de la mecanització del camp.

Els rendiments de la terra milloraven any rere any, les collites eren més abundants i rendibles, i el procés de millora no s’ha aturat.

La industrialització ha comportat molts avantatges, però també molts inconvenients. La petjada humana que s’ha deixat al camp és profunda, i són moltes les incògnites que se’ns plantegen.

Al segle XXI, tots depenem del camp i tots haurem de respondre amb la nostra actitud si volem mantenir la salut de la Terra i la nostra en bon estat.

AUDIOGUIA

10. Els fills, la transformació del camp

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

SIGNOGUIA

10. Els fills, la transformació del camp

OBJECTES

<p>M&agrave;quina constru&iuml;da a la f&agrave;brica J. Trepat de T&agrave;rrega (Urgell). Museu de la Vida Rural.</p>
Màquina de segar Trepat
Màquina de segar Trepat
<p>Bomba d&rsquo;aigua Campe&oacute;n tipus C2. Museu de la Vida Rural.</p>
Bomba d’aigua Campeón
Bomba d’aigua Campeón
scroll to top icon