Cercador de museus i localitats

Museu de la Mediterrània

Espai Francesc Gimeno, paisatgista del Montgrí. Fons Martínez-Solans

Francesc Gimeno, paisatgista del Montgrí.

Francesc Gimeno, paisatgista del Montgrí.

Avui, gràcies a la donació del Llegat Martínez-Solans, el Museu de la Mediterrània reivindica Francesc Gimeno com a paisatgista del Montgrí. En aquest espai s’explica la biografia del pintor, s’exhibeix una part de les obres de l’esmentat llegat i, a través de suports digitals, es mostren les obres més emblemàtiques de Gimeno inspirades en el Montgrí.

Francesc Gimeno (Tortosa, 4 de febrer de 1858 - Barcelona, 22 de novembre de 1927) fou un pintor i dibuixant català que va crear una obra de gran valor en un estil realista propi, caracteritzat per traços basts i textures aspres. En aquest espai expositiu podem copsar la seva excepcional qualitat pictòrica a partir d’obres entre les quals destaquem els autoretrats, els paisatges i els retrats de persones del seu entorn. A més, el llegat inclou obres de Ramon Call, amic del pintor, que l’acompanyà en la seva primera estada a Torroella el 1887.

Amb aquesta sala, Gimeno és homenatjat i reivindicat definitivament des de l’espai natural al qual es va lliurar en cos i ànima al llarg de la seva vida per copsar-ne els paisatges, trossos de natura en estat pur.

OBJECTES

<p><em>Retrat de Pilar Solans</em>, Francesc Gimeno, oli sobre tela, 65&nbsp;&times;&nbsp;82,5&nbsp;cm,&nbsp;1922.&nbsp;Museu de la Mediterr&agrave;nia.</p>

<p>&nbsp;</p>
Retrat de Pilar Solans
Retrat de Pilar Solans
scroll to top icon