Cercador de museus i localitats

Museu de Badalona - Conjunt Termes i Decumanus

Carrers i edificis de Baetulo

Part del decumanus maximus de la ciutat de Baetulo i d’algunes de les botigues del fòrum. Fotografia d'Antonio Guillén, Museu de Badalona.

Part del decumanus maximus de la ciutat de Baetulo i d’algunes de les botigues del fòrum. Fotografia d'Antonio Guillén, Museu de Badalona.

El decumanus maximus era un dels dos carrers principals de Baetulo. Tenia una amplada de 8,50 m, era paral·lel al mar i conduïa al fòrum o plaça central de la ciutat. A través de l’itinerari es pot resseguir aquesta via fins a l’encreuament amb el cardo maximus, l’altra via principal de la ciutat, de 7,5 m d’amplada, del qual es conserva un gran col·lector. A la dreta del decumanus, hi ha un edifici públic de botigues (tabernae), on es poden veure els espais destinats a la venda i a l’emmagatzematge comercial, alguns dels quals conserven les pintures murals originals que les decoraven. L’itinerari ressegueix un carrer de dimensions més petites en direcció muntanya-mar (cardo minor), que conduïa a les termes.

El recorregut a través dels carrers principals del centre de la ciutat permet veure els edificis (que amb tota probabilitat tenien més de dos pisos) on vivia el gruix de la població: humils i d’escasses dimensions. Així mateix, es poden veure mostres de pintures murals, paviments i elements arquitectònics d’època romana que han estat recuperats al territori de la ciutat de Baetulo.

AUDIOGUIA

07. Carrers i edificis de Baetulo

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

OBJECTES

<p>Restes de la principal claveguera de l&rsquo;antiga ciutat de Baetulo, situada sota el <em>cardo maximus</em>. Fotografia de Llu&iacute;s And&uacute;, Museu de Badalona.</p>
Claveguera del cardo maximus
Claveguera del cardo maximus
<p>Pintura mural que decora una de les habitacions recuperades al costat del <em>cardo maximus</em> de la ciutat de Baetulo. Fotografia de Llu&iacute;s And&uacute;, Museu de Badalona.</p>
Habitació amb pintures murals
Habitació amb pintures murals
scroll to top icon