Cercador de museus i localitats

Museu d’Art de Lleida

Sense títol (Monstruas)

Sense títol (Monstruas), Marina Núñez, 1997. Oli sobre tela. Museu d’Art de Lleida.

 

Sense títol (Monstruas), Marina Núñez, 1997. Oli sobre tela. Museu d’Art de Lleida.

 

L’obra de Marina Núñez (Palència, 1966) se situa en un horitzó de qüestionaments identitaris. Des del dibuix i la pintura, i actualment amb altres formes de producció electrònica i digital, l’artista experimenta suports i materials i fa una tasca de construcció i nova lectura de les imatges que han formulat la identitat femenina com a inestable i incompleta, contraposada amb la ferma identitat monolítica del “jo” masculí.

Núñez, des de 1992, es va introduint en els ter­ritoris simbòlics d’aquesta segregació i ho plasma en la sèrie pictòrica de Monstruas i Locas. Amb la representació del monstre es facilita la denúncia de certs estereotips del cànon de representació de les dones i la feminitat. El resultat són imatges denses, desdoblades, que ens remeten als espais de la bogeria, de la mort, dels sentiments i les emocions mutilades.

Però la pintura de Marina Núñez respon també a una clara estratègia conceptual i formal. La seva pintura, de factura impecable, es dirigeix direc­tament a l’espectador a través de l’efecte narratiu seductor de la seva figuració, que es veu atrapat per l’aparent llegibilitat de les figures per enfrontar-lo amb elements pertorbadors que no esperava.

scroll to top icon