Cercador de museus i localitats

Museu d'Història dels Jueus

Els orígens

Primera sala del museu.

Primera sala del museu.

L'inici del recorregut pel museu relata els orígens de la comunitat jueva de Girona. Viatgem amb el Poble Jueu des d'antic, l'acompanyem al llarg de les seves travessies. Amb el punt de partida durant la persecució en temps de l'Imperi Romà, el Poble Jueu s'escampa pel Mediterrani, en un viatge sense fi. Les primeres famílies varen establir-se a la ciutat ja al s. IX, i varen crear-hi una comunitat amb vida i identitat pròpies.

Abans de seure a escoltar l’audiovisual, a mà esquerra trobareu les restes arqueològiques d’una casa del call jueu construïda al segle XIII, descoberta entre 2012-2013. A finals del segle XIV va patir un incendi i al segle XV es va reutilitzar com a carnisseria jueva, que formava part del complex de la sinagoga, fins al 1492. Pocs anys després s’enderrocava i es convertia en un pati, on als s. XIX i XX es van bastir noves parets i clavegueres.

AUDIOGUIA

01 La Girona jueva

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

OBJECTES

<p><em>Arc de Titus</em>, detall del panell interior. Segle I dC, F&ograve;rum de Roma (It&agrave;lia). Reproducci&oacute;. Museu d&#39;Hist&ograve;ria dels Jueus.</p>
Arc de Titus
Arc de Titus
scroll to top icon