Cercador de museus i localitats

Museu Comarcal de la Conca de Barberà

La Conca antiga

Vista general de l’àmbit la Conca antiga.

Vista general de l’àmbit la Conca antiga.

El primer dels àmbits del museu segueix un ordre cronològic i ens presenta la successió, a la Conca de Barberà, des dels primers vestigis humans fins a la presència de l’Imperi romà.

Les primeres evidències humanes de la Conca es van trobar a la vall del riu Francolí, datades en el període del paleolític inferior i mitjà. D’aquesta presència prehistòrica cal destacar els jaciments de la Font Voltada de Montbrió de la Marca però, sobretot, els conjunts de pintures rupestres de les muntanyes de Prades, catalogats des del 1998 com a Patrimoni Mundial.

La necròpolis d’incineració localitzada a Milmanda (Vimbodí i Poblet) mostra la pervivència de la població durant l’edat del ferro. Per altra banda, el poblat ibèric del Pla de Santa Bàrbara de Montblanc ens descobreix l’aspecte més quotidià de la que va ser la primera cultura històrica de la comarca.

Finalment, sota la influència política i econòmica de Tàrraco, capital de la província romana Tarraconense, la Conca de Barberà va esdevenir lloc de construcció de diverses vil·les romanes i cases de camp dedicades a l’agricultura. Però la comarca també va ser lloc d’explotació de minerals i de fabricació de ceràmica en diversos tallers artesanals.

OBJECTES

<p>Ar&iacute;bal d&rsquo;origen corinti de Milmanda,&nbsp;575 - 550 aC. Museu Comarcal de la Conca de Barber&agrave;.</p>

<p>&nbsp;</p>
Aríbal d’origen corinti
Aríbal d’origen corinti
<p>Enterrament neol&iacute;tic localitzat al terme de Vimbod&iacute; i Poblet. Museu Comarcal de la Conca de Barber&agrave;.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Enterrament neolític
Enterrament neolític
scroll to top icon