Cercador de museus i localitats

Museu Comarcal de la Conca de Barberà

La Conca moderna

Vista general de l’àmbit la Conca moderna.

Vista general de l’àmbit la Conca moderna.

L’etapa medieval va culminar en una crisi que va perdurar fins al segle XVII. La guerra dels Segadors, unida a una època de males collites, sequeres, plagues i epidèmies, va propiciar l’aparició del bandolerisme. A la Conca, i sobretot a les muntanyes de Prades, actuaven diversos bandolers que van sorgir com a resultat de la pobresa del camp i de les bandositats polítiques del país.

Els nobles de la Conca van participar activament en les confrontacions polítiques de l’època: els nyerros des del govern, com el comte de Santa Coloma, que va ser virrei de Catalunya, i els cadells des de l’oposició, com el senyor de Vallespinosa, Josep de Biure i Margarit; els Alba i els Desclergue de Montblanc; els Llorac de Solivella i els Armengol, barons de Rocafort.

Al segle XVIII va començar una lenta recuperació demogràfica agrària i artesanal. Els artesans estaven agrupats en gremis, on destacaven els teixidors, els ferrers i els assaonadors. Però també artistes, com el pintor montblanquí Cristòfor Hortoneda o l’escriptor Vicenç Garcia, més conegut com el Rector de Vallfogona.

OBJECTES

<p><em>Adoraci&oacute; dels Reis Mags,</em> Crist&ograve;for Hortoneda, 1602.&nbsp;Museu Comarcal de la Conca de Barber&agrave;.</p>

<p>&nbsp;</p>
Adoració dels Reis Mags, Crist
Adoració dels Reis Mags, Cristòfor Hortoneda
<p>Espai dedicat al bandolerisme a la Conca.&nbsp;Museu Comarcal de la Conca de Barber&agrave;.</p>

<p>&nbsp;</p>
Bandolerisme a la Conca
Bandolerisme a la Conca
scroll to top icon