Cercador de museus i localitats

Museu Comarcal de Cervera

Cervera 1700

Vista de l’exposició de referència amb detall de l’àmbit Cervera 1700. Fotografia de Jordi Prat. MCC.

Vista de l’exposició de referència amb detall de l’àmbit Cervera 1700. Fotografia de Jordi Prat. MCC.

La història de la Cervera del 1700 està marcada per dos fets transcendentals, l’un conseqüència de l’altre, d’una rellevància que supera l’àmbit local: es tracta de la guerra de Successió i la posterior creació de la Universitat.

Per intentar aproximar-nos a aquesta realitat us proposem un viatge en el temps a partir de l’exposició Cervera 1700, ubicada al Museu Comarcal de Cervera i de l’exposició Universio, ubicada al Paranimf de la Universitat de Cervera.

Aquest àmbit situa l’espectador dins el context històric de la Cervera del 1700. A partir de quatre objectes seleccionats i d’un recorregut cronològic pels fets més destacats, coneixerem quin paper va jugar Cervera durant el conflicte bèl·lic i les conseqüències que va comportar per la ciutat la promulgació del Decret d’Erecció del que serà la única Universitat catalana d’aquest moment.

L’exposició es completa amb el curtmetratge Camí Ral, situat el 1825 i protagonitzat per un viatger anglès encuriosit per la Universitat i la ciutat de Cervera.

I per últim, si aneu fins la Universitat, podreu veure l’exposició Universio que mostra les riques col·leccions procedents de l’antiga Universitat. Un recorregut que ens apropa a la vida universitària i el funcionament acadèmic de la institució: des de la indumentària de catedràtics, a la litúrgia de les festes universitàries, el calendari lectiu i les titulacions que s’impartien. Tot presidit per la imatge monumental de la Immaculada, patrona de la Universitat, que corona el retaule barroc del Paranimf.

scroll to top icon