Cercador de museus i localitats

Museu Arxiu de Santa Maria

Sala de síntesi

Fotografia de la Sala de Síntesi. Autor: Nicolau Guanyabens.

Fotografia de la Sala de Síntesi. Autor: Nicolau Guanyabens.

Inaugurada l’any 1996, la Sala de Síntesi és l’espai d’exposició permanent de la col·lecció de les peces artístiques més característiques que la parròquia de Santa Maria conserva, amb un recorregut en el temps que relaciona la seva evolució històrica amb la de la ciutat, des d’època romana fins a començaments del segle XX.

Els elements exposats havien estat objectes litúrgics o imatges destinades a la veneració i el culte, que avui expliquen la vida religiosa de la pròpia parròquia, documentada des de fa més de mil anys. La sala està situada al damunt mateix de la sagristia de l’església, a l’estança que havia estat de reunions i d’arxiu de la comunitat de preveres de Santa Maria.

Reuneix un conjunt important d’elements artístics, majoritàriament d’escultura i orfebreria. Destaquen dues peces de marbre d’època romana, la creu processional d’estil gòtic, la talla de la Mare de Déu jacent del segle XVI, el tabernacle de la confraria de la Mare de Déu del Roser del segle XVII, la testa del pare etern de l’antic retaule major o el bàcul que la ciutat va regalar a Francesc de Paula Mas i Oliver quan aquest va ser nomenat bisbe de Girona l’any 1915, dissenyat per Josep Llimona.

AUDIOGUIA

05. Sala de síntesi

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles
scroll to top icon