Cercador de museus i localitats

MhiC – Museu d’Història de la Immigració de Catalunya

Espai Migrar

Espai expositiu, Espai Migrar, MhiC.

Espai expositiu, Espai Migrar, MhiC.

Les  migracions en temps de globalització. Les migracions com a conflicte i com a oportunitat pels territoris.

Espai Migrar es dedica al patrimoni migratori del present segle XXI. El MhiC consolida aquest espai com una col·lecció viva i en procés de construcció. Aquest àmbit expositiu està situat al exterior i convida al visitant a reflexionar sobre el present més immediat i futur de les migracions. També posa qüestions sobre com la pròpia acollida configura la identitat de la societat.

És un espai globalitzat limitat per fronteres diverses que s’apropa al laberint de la metròpoli contemporània i als trajectes físics, emocionals i burocràtics de les migracions. Aportacions de pensadors contemporanis, un joc infantil, cartes i objectes son els recursos del museu per examinar el patrimoni migratori actual. El so metàl·lic de les postals de la tanca son les memòries i els fets incòmodes del present: la infància migrada, el racisme, el colonialisme i les pasteres al mar.

L’objecte destaca com a testimoni dels processos i de la identitat cultural i diversos recursos digitalitzats interactius, ofereixen una visió de sobre aspectes històrics i socials de la immigració, i presenten projectes socials i artístics locals.

AUDIOGUIA

12. Espai Migrar

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

SIGNOGUIA

12. Espai Migrar

OBJECTES

<p><em>Armilles salvavides</em>, Col&middot;lecci&oacute; Museu d&rsquo;hist&ograve;ria de la immigraci&oacute; de Catalunya.</p>
Armilles salvavides
Armilles salvavides
<p><em>Pastera</em>, Col&middot;lecci&oacute; Museu d&rsquo;hist&ograve;ria de la immigraci&oacute; de Catalunya.</p>
Pastera
Pastera
<p><em>Catifa d&rsquo;oraci&oacute;</em>, Col&middot;lecci&oacute; Museu d&rsquo;hist&ograve;ria de la immigraci&oacute; de Catalunya.</p>
Catifa d'oració
Catifa d'oració
<p><em>Tajin</em>, Col&middot;lecci&oacute; Museu d&rsquo;hist&ograve;ria de la immigraci&oacute; de Catalunya.</p>
Tajin
Tajin
scroll to top icon