Cercador de museus i localitats

MhiC – Museu d’Història de la Immigració de Catalunya

Humans en moviment

Espai expositiu, Humans en moviment, MhiC.

Espai expositiu, Humans en moviment, MhiC.

El genoma humà és el primer migrant, des de que l’home és home es desplaça pel territori buscant millors condicions de vida.

Humans en moviment intenta fer una aproximació a la història des del mirall de la mobilitat humana. S’examinen conceptes i terminologies associades al fet migratori a través d’elements museogràfics interactius i pedagògics. És un passeig iniciàtic des de la prehistòria fins el segle XX on els visitants aprofundiran en conceptes com el nomadisme o l’equipatge vinculat a l’aprenentatge del migrant. Convidem al públic a experimentar el prejudici i a analitzar  la territorialitat i la identitat com a conceptes associats als processos migratoris.

Finalment, es fa una aproximació als motius de les migracions, i el fet històric de travessar mars i oceans. Finalitzem amb la mirada a Catalunya i a Sant Adrià de Besós, territori convertit en un escenari de les migracions constants des del segle XIX.

AUDIOGUIA

02. Humans en moviment

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

SIGNOGUIA

02. Humans en moviment

OBJECTES

<p><em>Maqueta del Camp de la Bota, </em>Col&middot;lecci&oacute; Museu d&rsquo;hist&ograve;ria de la immigraci&oacute; de Catalunya.</p>
Maqueta del Camp de la Bota
Maqueta del Camp de la Bota
<p><em>Sembrador</em>, Col&middot;lecci&oacute; Museu d&rsquo;hist&ograve;ria de la immigraci&oacute; de Catalunya.</p>
Sembrador
Sembrador
<p><em>Lletera</em>, Col&middot;lecci&oacute; Museu d&rsquo;hist&ograve;ria de la immigraci&oacute; de Catalunya.</p>
Lletera
Lletera
<p><em>Record d&rsquo;un malson,</em>&nbsp;Joan Brossa, 1989. Col&middot;lecci&oacute; Museu d&rsquo;hist&ograve;ria de la immigraci&oacute; de Catalunya.</p>
Record d'un malson
Record d'un malson
scroll to top icon