Cercador de museus i localitats

L’Harmonia

Color, forma i volum

Elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida, enderrocada l’any 1936

Elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida, enderrocada l’any 1936

L’exposició presenta dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics en pedra que ens ofereixen una visió acurada de l’art d’aquell moment a casa nostra.

També inclou dinou taules renaixentistes i barroques pertanyents, com a mínim, a tres retaules diferents: el de Sant Roc, el de les Ànimes i el de les Santes. Així doncs, formaven part de diferents retaules situats a les capelles destinades al culte de l’església parroquial de Santa Eulàlia de Mèrida, consagrada el 1600 i destruïda el 1936.

L’exposició dedica una sala a cada un dels tres retaules restaurats, amb informació sobre cadascun d’aquests i les pintures que incloïen, i amb les claus per interpretar les obres. També ofereix informació general referent a la vila de l’Hospitalet d’aquell temps, a l’església que va acollir els retaules i al procés de restauració.

Dins de l’exposició permanent, s’hi han integrat tot un seguit d’elements arquitectònics i escultòrics de l’antiga església, que s’han repartit a les naus laterals. Aquests elements es van salvar en el moment de l’enderroc per l’acció decidida de persones vinculades a l’Ajuntament i ara s’han pogut presentar amb criteris moderns a l’edifici de L’Harmonia.

OBJECTES

<p>Retaule de les &Agrave;nimes. <em>Taula del Judici Final</em>. Jaume Huguet II (fill), inicis del segle XVII</p>
Judici final
Judici final
<p>Retaule de Sant Roc. <em>Sant Roc visitant els malalts a l&rsquo;hospital</em>. Jaume Huguet II (pare) c. 1595</p>
Retaule de Sant Roc a l’hospit
Retaule de Sant Roc a l’hospital
scroll to top icon