Cercador de museus i localitats

Espai d’Art Cinètic Jordi Pericot

El cinetisme orgànic. Les figures retòriques (1981-1984)

El cinetisme orgànic. Les figures retòriques (1981-1984).

El cinetisme orgànic. Les figures retòriques (1981-1984).

El 1975, Pericot considera que la recerca plàstica del moviment a partir d’elements abstractes condueix a un art descontextualitzat, desconnectat de la realitat quotidiana.

En aquest moment Pericot acaba la llicenciatura de filosofia pura i intenta vincular la pràctica artística amb la realitat, cosa que havia estat sempre la seva vocació.

Així, passa d’idees abstractes a situacions amb significats pragmàtics; recorre a les tècniques de la persuasió i utilitza figures retòriques. Adopta les imatges analògiques, emprant com a material estètic el moviment en situacions pragmàtiques i quotidianes. Els continguts estan enquadrats en els moviments retòrics i les tècniques argumentals de la persuasió.

Tot i això, el moviment i el temps continuen sent part essencial de les obres, però ara fixats en dues dimensions i seqüencialment (fet que recorda fotografies històriques d’Eadweard Muybridge). Incorpora fotografies serigrafiades, amb què s’allunya de l’abstracció, i parteix de formes naturals en què incorpora la figura humana (autoretrats) i els gestos de l’individu.

OBJECTES

<p><em>MeRdA</em>, 1984. Fusta i pintura vin&iacute;lica sobre fusta, 150 &times; 150 cm.&nbsp;Espai d&rsquo;Art Cin&egrave;tic Jordi Pericot. Museu Municipal de N&agrave;utica del Masnou.</p>

<p>&nbsp;</p>
MeRdA, 1984
MeRdA, 1984
scroll to top icon