La cuina era l'espai on es feia més vida de la casa. Una gran cuina que complia les funcions de menjador, sala d'estar i de treball. És on hi havia el foc a terra, on es cuinava i on es passaven moltes hores. De fet, era l’únic lloc calent de la casa. Aquí es menjava al voltant del foc i amb el plat a la mà. És també on les velles filaven, les dones cosien, els homes feien collars d'ovella i tots xerraven i xafardejaven, ja que no hem d’oblidar que en aquell temps no hi havia ni televisió ni ràdio!
Just davant la porta d'entrada trobem el ferradal, que era l’aigüera. El nom ferradal ve de ferrat, que significa galleda en pallarès. En aquell temps no hi havia instal·lació d'aigua corrent i s'havia d'anar a buscar l'aigua a la font i portar-la amb ferrats que es penjaven al ferradal. L’estri que hi ha al costat és la collada o fustegal, que s'utilitzava per portar dos ferrats sobre l'espatlla.