Cercador de museus i localitats

Centre d'Interpretació de la Serra de Godall

La humanització de la serra

El paisatge de la serra evidencia la presència humana continuada al llarg del temps.

El paisatge de la serra evidencia la presència humana continuada al llarg del temps.

Les formes suaus de la serra de Godall s’alcen entre la plana de la Galera i la foia d’Ulldecona, als termes de Godall, Ulldecona i Freginals. Des d’aquí, s’obtenen unes sorprenents panoràmiques del massís del Port, la serra de Montsià, el Delta i tot l’interior de la comarca del Montsià, malgrat atènyer una altitud màxima de 398 metres.

El paisatge de la serra mostra una humanització antiga, tal com testimonien les pintures rupestres dels abrics de l’ermita de la Pietat (declarats patrimoni mundial per la UNESCO) i diversos poblats ibèrics. La presència humana continuada al llarg del temps ha configurat un bell mosaic de contrastos, on es barregen conreus de secà, espais feréstecs, construccions de pedra seca, antigues pedreres, argilers, mines de carbó, pastures i zones de caça.

L’accessibilitat de la serra, que forma part de la Xarxa Natura 2000, la converteix en un indret ideal per fer-hi una passejada tranquil·la. Diversos itineraris recorren els llocs més interessants d’aquest espai natural, com el del barranc de la Caldera, el de la font de la Serra o el mirador de les Talaies. Això és el que es pot veure en aquest espai.

OBJECTES

<p>Una de les darreres ampolles del xampany Montecaroprodu&iuml;des a Godall. Centre d&#39;Interpretaci&oacute; de la Serra de Godall. Museu de les Terres de l&#39;Ebre.</p>
Ampolla de xampany Montecaro
Ampolla de xampany Montecaro
scroll to top icon