Cercador de museus

Centre d'Interpretació d'Art Rupestre Abrics de l'Ermita

La llegenda més antiga de Catalunya

<p>Detall dret de l'escena de cacera de l'Abric 1.<br /><br /></p>

Detall dret de l'escena de cacera de l'Abric 1.

El conjunt d’art rupestre Abrics de l’Ermita està format per un total de 9 abrics. Actualment en són visitables els abrics 1 i 4, en els que es poden veure diferents tipus d’art llevantí. La totalitat del conjunt està explicat a la sala permanent del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita.

ABRIC I: Situat a uns 500m del santuari, en aquest abric trobem una escena de cacera molt ben conservada amb un estil narratiu i naturalista claríssim. Les seves petites figures estan disposades a mode d’estratègia de cacera on cada caçador juga un paper important en la composició per a encerclar i matar a un ramat de cérvols i cabres. Sorprenen el dinamisme del conjunt però, també els detalls anatòmics de les seves figures i, fins i tot podem observar detalls estètics i tecnològics com els pentinats, els vestits tradicionals i arcs simples i complexos. A l’escena també destaquen figures mítiques com “El Bruixot”, “El Cérvol siluetejat” o “La Dona”. Tot i que es tracta d’una escena prehistòrica, el seu clar estil narratiu ens ha portat a bateja-la com a “La llegenda més antiga de Catalunya”. Tota una experiència.


ABRIC IV: Situat a l’anomenada “Cova Fosca”, és l’abric més gran de tots i l’únic on podem trobar restes de figures d’estil esquemàtic-abstracte i semi-esquemàtic. De significat enigmàtic, aquestes figures conformen un complement necessari per a entendre tot el conjunt i la seva complexitat i evolució en el temps i en l’aprenentatge de les comunicacions humanes.
Durada de la visita: 1:30h aprox.
Es recomana calçat còmode, botella d’aigua i protecció solar i barret a l’estiu.

VÍDEO

scroll to top icon