Cercador de museus i localitats

Castell Cartoixa de Vallparadís

Món medieval (marró)

Sala de l’exposició permanent del món medieval. 

Sala de l’exposició permanent del món medieval. 

La sala comença fent referència a l’àmbit religiós, amb un mapa de situació de les esglésies i capelles de la comarca i els elements patrimonials que es conserven, alguns amb fotos i dibuixos. També s’hi inclouen peces originals, com ara la singular talla de la marededéu romànica de Sant Cugat amb les seves relíquies, una mostra de les pintures murals de l’església vella de Rellinars amb la representació de la figura de Salomé, un capitell de la mateixa església i la predel·la gòtica del desaparegut retaule de Sant Salvador de les Espases.

Conformen el bloc temàtic següent alguns objectes i fotos de la Seu d’Ègara d'èpoques diverses, senyalitzacions, un quadre de Modest Urgell, teules inscrites, un fragment de sarcòfag, una àmfora...

A continuació es troba el poblament de la vila de Terrassa, que neix a l’entorn del castell palau al segle XIII. Se’n mostren alguns objectes arqueològics, com ara ceràmica, estris de metall, elements de construcció... i una maqueta de la vila i un plànol d’ubicació de les muralles i torres.

Tanca l’àmbit un monogràfic sobre el Castell Cartoixa de Vallparadís, del qual destaquen la maqueta i els objectes, vaixella de taula i altres elements pertanyents a la cartoixa de Sant Jaume de Vallparadís entre els segles XIII i XIV.

OBJECTES

scroll to top icon