Cercador de museus i localitats

Casa Alegre de Sagrera

Sala Hernán Cortés. Primer pis

Sala Hernán Cortés. Foto: Museu de Terrassa

Sala Hernán Cortés. Foto: Museu de Terrassa

Aquesta sala, un dels espais originals de la Casa Sagrera, tenia la funció de distribuir l’accés als dormitoris a través de quatre portes.

A les parets es manté la decoració original de les pintures murals al tremp del començament del segle XIX, atribuïdes a Josep Arrau i Estrada: sis plafons descriuen la conquesta de Mèxic per Hernán Cortés, i inclouen llegendes que narren les diferents escenes.

Les escenes representades són: Hernán Cortés és nomenat per Diego Velázquez general de l’armada; els espanyols lluiten contra un poderós exèrcit format pels indis de Tabasco i comarca, i guanyen; Hernán Cortés concedeix la pau que li sol·licita el senat de Tlaxcala; un cop signada la pau a instàncies de la República de Tlaxcala, Hernán Cortés marxa cap a aquella ciutat; Moctezuma declara el monarca Carles V legítim successor de l’imperi mexicà i l’armada queda varada o destruïda.

El mobiliari original d’aquesta sala, d’estil isabelí, constituït actualment per un sofà, dues butaques i una dotzena de cadires, està exposat a l’habitació contigua, anomenada «dels forasters». Els mobles que la decoren provenen de la desapareguda Casa Alegre del carrer del Nord de Terrassa.

OBJECTES

scroll to top icon