Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Museu del Ferrocarril de Catalunya. Vilanova i la Geltrú

Infraestructura ferroviària

Vista de la maquinària de via exposada al Museu. Museu del Ferrocarril de Catalunya. Vilanova i la Geltrú.

 

Vista de la maquinària de via exposada al Museu. Museu del Ferrocarril de Catalunya. Vilanova i la Geltrú.

 

Aquí podem trobar el "Pont de Pineda", que va ser el primer pont de ferro que va construir la companyia La Maquinista Terrestre y Marítima al nostre país. La seva ubicació original era a la línia de Barcelona a Maçanet-Massanes, a la localitat de Pineda de Mar.

Al davant del pont es poden veure una col·lecció de senyals ferroviàries, que són imprescindibles per a la circulació. Abasten tot tipus de informació, des d’indicacions de velocitat, de direcció, instal·lacions de catenària o inclús de zones inundables... A continuació, s'estenen dues vies sobre les que s'ha situat un conjunt de maquinària pesada de manteniment de via compost per una batonadora-anivelladora-alineadora i una perfiladora. Es tracta de vehicles dels anys seixanta i setanta del segle XX, força sofisticats per la seva època. El conjunt va ser donat per l'empresa COMSA a l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Lleida el 1993, per la seva preservació i exposició en aquest Museu.

Continuant, observem un “Pas a Nivell” que prové de Roda de Mar i va ser l'últim pas custodiat per guardabarreres que pujava i baixava de manera manual les proteccions, fins al juny de 2012. Per finalitzar, veiem el baixador del "Pont de senyals"; on destaca la seva andana construïda amb material del baixador de l'Autòdrom de Terramar a Sitges, el 1923, ja desaparegut. El "Pont de Senyals"; original de l'Estació de França. Va funcionar des de l'any 1929 fins el 1989 ordenantel trànsit a la bifurcació Don Carlos, a la sortida de l'estació més emblemàtica de Barcelona, l’Estació de França.

scroll to top icon