Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Museu del Cau Ferrat

Despatx

Despatx de Santiago Rusiñol.

Despatx de Santiago Rusiñol.

El despatx o cambra de treball és la sala dels records per excel·lència. S’hi conserven objectes relacionats amb diversos moments importants de la vida de Santiago Rusiñol.

S’hi pot veure la branca de llorer de ferro forjat que va rebre amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la fundació del Cau Ferrat, com també una paleta amb sis pinzells que va donar la seva vídua.

D’altra banda, la sala allotja un piano Bernareggi, que va ser protagonista de les moltes vetllades musicals que van tenir lloc al Cau Ferrat en el tombant dels segles XIX i XX. Hi van tocar, entre d’altres, Enric Granados, Eugène Ysaye, Enric Morera, Isaac Albéniz, Ernest Chausson i Manuel de Falla.

És aquí on es diposita el ram de flors fresques que, gràcies a l’Associació del Ram de Tot l’Any a Rusiñol, acompanya l’artista de manera permanent. Integrada per un nodrit grup de dones i nenes de la població, l’associació va néixer de manera espontània el 1933, en vigílies de la inauguració del museu, quan un grup de noies sitgetanes van decidir portar diàriament un ram de flors al Cau Ferrat com a testimoni de perpètua gratitud envers l’artista.

ṚEHWAYEJ

<p><em>Paisatge de Granada</em>, Arcadi Mas i Fondevila, 1895, oli sobre taula. Museu del Cau Ferrat.</p>
Paisatge de Granada
Paisatge de Granada
<p><em>Retrat de Santiago Rusi&ntilde;ol</em>, Ramon Casas, 1926. Llapis carb&oacute;, sanguina i pastel sobre paper. Museu del Cau Ferrat.</p>
Retrat de Santiago Rusiñol
Retrat de Santiago Rusiñol
scroll to top icon