Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Museu del Cau Ferrat

Menjador

Menjador del Cau Ferrat.

Menjador del Cau Ferrat.

La cuina menjador és l’espai més gran de la planta baixa, ja que antigament, a les cases humils, les funcions de cuinar i menjar tenien lloc en una única estança. Sovint, al voltant de la llar de foc, Rusiñol llegia als seus amics sitgetans fragments de les obres literàries que estava escrivint. També és aquí on se celebraven els àpats més íntims, durant els quals l’artista explicava als seus convidats els fets esdevinguts en el seu darrer viatge a París, Granada o qualsevol altre indret.

Actualment les parets i els prestatges de la cuina menjador són plens de moltes peces ceràmiques que Rusiñol va anar adquirint al llarg de la seva vida: pots de farmàcia, aiguamans, plàteres i escudelles. Hi predominen els objectes de manufactura catalana, però també n’hi ha molts que procedeixen dels principals nuclis de producció de la Península: Manises, Paterna, Muel, Terol i Talavera de la Reina.

L’escalfapanxes que hi ha a mà dreta, així que s’entra a l’estança, s’emmarca dins la xemeneia construïda amb una finestra provinent del castell de Sitges. A la dreta de l’escalfapanxes, es veu una llinda de finestra o porta que també prové de l’antic castell sitgetà.

ΓIDYU

ṚEHWAYEJ

<p><em>Aiguamans</em>, finals segle XVII - primer ter&ccedil; del segle XVIII, Barcelona, pisa esmaltada. Museu del Cau Ferrat.</p>
Aiguamans
Aiguamans
<p><em>Maternitat</em>, Manolo Hugu&eacute;,<em> c</em>. 1897-1900, Cadaqu&eacute;s, guix pintat. Museu del Cau Ferrat.</p>
Maternitat
Maternitat
scroll to top icon