Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Museu de Maricel

El Dr. Jesús Pérez-Rosales, col·leccionista

Planta baixa del Museu de Maricel.

Planta baixa del Museu de Maricel.

Jesús Pérez-Rosales (Manila, 1896 - Barcelona, 1989) va ser fill del darrer alcalde espanyol de la capital de les illes Filipines. Va estudiar medicina a Barcelona (1915-1920) i es va especialitzar en ginecologia i obstetrícia, disciplines que va exercir fins a la seva jubilació. Des de jove va adquirir pintura i objectes, principalment des de l’època medieval fins al segle XIX, com també art precolombí i oriental, ja que no va oblidar mai els seus orígens.

Al llarg dels anys va anar adquirint importants obres de pintura romànica i gòtica, una actitud de col·leccionista poc freqüent en l’àmbit privat tenint en compte que les peces es caracteritzen per una gran qualitat i pels grans formats. Aquestes obres converteixen la seva col·lecció artística en una de les més importants del país. La curiositat i els interessos d’aquest col·leccionista van  prendre diferents camins. Pérez-Rosales havia iniciat la seva col·lecció en un moment en què el col·leccionisme d’art a Catalunya estava vivint la seva edat d’or. La competència per poder aconseguir obres de gran qualitat era molt renyida. En aquestes circumstàncies, va saber constituir una col·lecció d’obres importants i representatives de diferents períodes i orígens geogràfics.

El Dr. Jesús Pérez-Rosales va donar la seva col·lecció a la Diputació de Barcelona l’any 1969 amb l’objectiu de crear el Museu de Maricel de Mar, que l’any següent va obrir les portes amb una mostra molt representativa de les seves col·leccions.

ṚEHWAYEJ

<p><em>A Europa li ha sortit un gra</em>, Josep M. Sert i Badia, 1916, oli sobre tela. Col&middot;l. Dr. Jes&uacute;s P&eacute;rez-Rosales. Museu de Maricel.</p>
A Europa li ha sortit un gra
A Europa li ha sortit un gra
scroll to top icon