Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Museu de Maricel

Maiestas Domini

Maiestas Domini, cercle del Mestre de Pedret, primer quart del segle XII, església parroquial de Santa Maria de Cap d’Aran (Tredós, la Vall d’Aran), Catalunya, pintura mural al fresc traspassada a llenç. Museu

Maiestas Domini, cercle del Mestre de Pedret, primer quart del segle XII, església parroquial de Santa Maria de Cap d’Aran (Tredós, la Vall d’Aran), Catalunya, pintura mural al fresc traspassada a llenç. Museu<

És una pintura mural al fresc, però amb retocs de pintura al tremp. La pintura va ser arrencada del mur i traspassada a una tela.

Iconogràficament la representació segueix el model inspirat en l’Apocalipsi de sant Joan, molt característic en les arts figuratives romàniques.

Apocalipsi en grec significa ‘revelació’. Sant Joan puja al cel, on veu la figura de Déu Pare, tot com es representa en aquesta obra: Crist apareix assegut en un tron, amb el Llibre a la seva mà esquerra i la dreta aixecada en signe de benedicció. A partir d’aquest moment li serà revelat com serà la fi del món.

scroll to top icon