Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Museu Apel·les Fenosa

Jardí d’escultures

L’interior del museu sorprèn amb un jardí mediterrani ple d’escultures en bronze.

L’interior del museu sorprèn amb un jardí mediterrani ple d’escultures en bronze.

Fenosa va comprar el 1957 aquesta vasta residència del segle XVI, situada al Vendrell, a la comarca del Baix Penedès. I va consagrar diversos anys al seu condicionament i restauració.

Fenosa va realitzar escultures de dimensions reduïdes, però també de mides monumentals, com el Christ per a l’església de Christ-Roi de Friburg (1956-1957); el Polyphème de Dole (1972); l’Sphinx del frontó de la porta del Consell Constitucional de París (1973); el monument a Pau Casals de Barcelona (1976-1977); el relleu Saint-Georges terrassant le dragon de París (1977); l’Orlando furioso de Madrid i Montpeller (1971-1973); Le beau temps pourchassant la tempête, instal·lat el 1985 a Barcelona i a La Défense de París; el baix relleu Ophélia, inspirat per Rimbaud, inaugurat a La Défense el 1987, etc.

Al final del recorregut pel museu, el visitant descobreix un jardí mediterrani amb escultures de gran format. El jardí va ser dissenyat per Fenosa, amb llimoners, oliveres i un xiprer. En aquest lloc s’exposen les obres monumentals que Fenosa va escampar per ciutats europees, com l’Orlando furioso, el Polyphème, La Première i les variacions sobre el tema Le beau temps pourchassant la tempête, on l’escultor reflexionava sobre la guerra i la pau.

scroll to top icon