Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Museu Apel·les Fenosa

Col·lecció

El Museu Apel·les Fenosa conserva originals en terra cuita i escultures en bronze de l’artista.

El Museu Apel·les Fenosa conserva originals en terra cuita i escultures en bronze de l’artista.

Obert al públic l’any 2002, el Museu Apel·les Fenosa està instal·lat a la planta baixa d’un palau renaixentista que Fenosa (Barcelona, 1899 - París, 1988) va comprar l’any 1957. Les diverses sales on s’exhibeix la col·lecció permanent apleguen les escultures originals en terra cuita i alguns exemplars en bronze. Aquestes peces permeten observar la trajectòria de l’escultor, amb les seves característiques metamorfosis. També es poden contemplar retrats de poetes i personalitats del París de postguerra, com Jean Cocteau, Jean Marais, Paul i Nusch Éluard i Supervielle, i amics catalans com Joan Perucho.

La presència d’obres en terra cuita, guix i bronze permet al visitant comprendre el procediment de l’escultura en bronze i els mètodes de fosa, cosa que converteix la visita al museu en una sessió didàctica sobre aquesta tècnica.

La vocació primera del Museu Apel·les Fenosa és protegir, documentar i promoure l’obra de l’artista. Conserva, doncs, les escultures originals de Fenosa, així com un fons documental destinat a tota classe de públic. També organitza exposicions temporals i diverses manifestacions culturals a l’entorn de Fenosa i altres artistes contemporanis.

Paral·lelament, a les sales temporals s’organitzen exposicions sobre la generació d’amics de l’escultor, siguin aquests francesos o catalans, com les mostres dedicades a Josep Granyer, Manuel Humbert, Antoni Clavé, Xavier Valls, Paul Éluard, Giacometti o Tristan Tzara.

ṚEHWAYEJ

<p><em>Cap de Jean Cocteau</em>, Apel&middot;les Fenosa.&nbsp;Museu Apel&middot;les Fenosa, El Vendrell.</p>
Cap de Jean Cocteau
Cap de Jean Cocteau
scroll to top icon