Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Espai d’Art Cinètic Jordi Pericot

La tensió entre ésser i buit. Formes, colors i buits (1971-1974)

La tensió entre ésser i buit. Formes, colors i buits (1971-1974).

La tensió entre ésser i buit. Formes, colors i buits (1971-1974).

A partir del 1971, aproximadament, inicia una nova etapa en la seva trajectòria artística que estarà íntimament relacionada amb els estudis de filosofia que cursava en aquells anys: la tensió entre ésser i buit. Aquest últim és un element que sempre l’havia atret, des de la seva primera experiència en l’exposició col·lectiva d’Òmnium Cultural a París, l’any 1966, en què Pericot havia inclòs un forat en una obra.

El concepte d’espai com a buit o absència és una idea present al llarg de tota l’obra de Pericot. El forat condicionat per la forma i amb relació al seu context deixa de ser una absència passiva i es transforma en una necessitat activa. El buit s’objectiva, es contextualitza i adquireix un significat.

Els tres elements (forma, color i buit), situats en un pla d’igualtat, permeten iniciar una sèrie de treballs basats en la combinatòria matemàtica. L’estructura emprada es basa en un sistema de permutacions, inversions i substitucions que eliminen de l’obra el punt de vista fix i inviten l’espectador a descobrir itineraris plàstics inèdits.

La mobilitat de l’espectador és indispensable per a la mescla perceptiva de color i ombra, relleu i pla, absència i presència.

 

ṚEHWAYEJ

scroll to top icon