Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries

Saps d’on surt la farina?

Coneix les característiques del blat i el que cal saber per fer un bon pa. Fotografia de Pep Botey.

Coneix les característiques del blat i el que cal saber per fer un bon pa. Fotografia de Pep Botey.

Les garbes de blat s’apilaven als camps de Castelló d’Empúries, una zona productiva molt important d’aquesta àrea i on avui dia encara es conrea aquest cereal.

En aquest àmbit es troben algunes varietats de blat que, ben barrejades, permetien obtenir els diversos tipus de farina que es feien a la fàbrica.

Amb aquestes farines es poden fer pastissos, pizzes, galetes... El pa, aliment bàsic, aporta hidrats de carboni i proteïnes, necessaris perquè el cos estigui sa.

En aquesta planta de la fàbrica hi ha la zona d’ensacat de la farina i també un entramat de tubs que permeten conduir els productes d’una màquina a una altra en un continu pujar i baixar.

ṚEHWAYEJ

<p>Maqueta d&#39;un gra de blat.&nbsp;Ecomuseu-Farinera de Castell&oacute; d&#39;Emp&uacute;ries.</p>

<p>&nbsp;</p>
Maqueta d'un Gra de blat
Maqueta d'un Gra de blat
<p>Sala de tubs.&nbsp;Ecomuseu-Farinera de Castell&oacute; d&#39;Emp&uacute;ries.</p>

<p>&nbsp;</p>
Elevador de catúfols
Elevador de catúfols
<p>M&agrave;quina de cosir sacs amb motor Singer.&nbsp;Ecomuseu-Farinera de Castell&oacute; d&#39;Emp&uacute;ries.</p>

<p>&nbsp;</p>
Màquina de cosir sacs amb moto
Màquina de cosir sacs amb motor Singer
scroll to top icon