Amutar n taẓẓut x rmetḥef d timḍinin

Castell Cartoixa de Vallparadís

Etapa contemporània (vermell)

Recreació domèstica de la postguerra. 

Recreació domèstica de la postguerra. 

L’àmbit comença amb un primer espai dedicat al món rural, centrat en la Universitat Forana (poble de Sant Pere), amb dibuixos de Mateu Avellaneda de les masies i del patrimoni rural. Presenta diversos objectes, com el bastó de comandament del darrer alcalde del poble de Sant Pere, i elements de la vida quotidiana de pagès, tant de l’activitat agrícola com del mobiliari de la casa, bótes de vi, un paraigua de pastor, la capçalera d’un llit...

L’altra part de la sala és monogràfica sobre la indústria, que arrenca amb força a la ciutat i la transforma i engrandeix. S’hi pot veure un plànol d’ubicació de les indústries, emblemes d’algunes d’aquestes, i objectes tan singulars com l’atuell d’un cavall de tir de l’empresa Cardús, una caixa per contenir rodets de fil i el «pito» de l’Anònima... D’altra banda, l’audiovisual A toc de pito relata la vida dels obrers del tèxtil i acaba contraposant la vida de la família burgesa i obrera a través de fotografies i diversos objectes.

El tercer tema és la cultura i societat. S’hi pot veure una porta i diferents elements del mobiliari urbà, obres artístiques d’autors locals (Vancells, Benet, Torres García…), objectes referents a la cultura popular i a la política, els sometents, les visites de reis i del general Franco, fins a la torxa olímpica del 1992.

Clou l’espai una ambientació domèstica de la postguerra.

ṚEHWAYEJ

scroll to top icon