Cercador de musèus

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Tàrraco i el mar

<p><strong><span style="font-weight: 400;">Vista de la sala dedicada a T&agrave;rraco i el mar</span></strong>.</p>

Vista de la sala dedicada a Tàrraco i el mar.

La bona situació de Tàrraco amb relació a les rutes marítimes i la facilitat en les comunicacions terrestres van permetre el desenvolupament i l’enriquiment de la ciutat. El seu port va ser, primerament, el lloc d’arribada de l’exèrcit i, més endavant, la porta d’entrada del comerç, de la cultura i d’una nova organització social i política.

Moltes de les peces aquí exposades procedeixen de troballes submarines, i constitueixen una significativa mostra del transport i del comerç marítim.

Els temporals especialment els provocats pel sobtat i fort vent de xaloc i la mala fortuna o la descurança dels mariners han fet que el litoral tarraconense hagi esdevingut dipòsit de vaixells enfonsats (derelictes) o de parts importants de les seves càrregues. Així, no és estrany que la recerca arqueològica submarina a Tarragona registri troballes destacables, sobretot els darrers decennis. La recuperació, l’any 1948 a prop de la punta de la Móra, del sarcòfag de marbre amb la representació de la bella i mítica història d’Hipòlit i Fedra n’és una de les fites remarcables.

 

OBJÈCTES

<p><strong><span style="font-weight: 400;">Ponderal de balan&ccedil;a amb la representaci&oacute; d&rsquo;una divinitat femenina, segle II dC, n</span><span style="font-weight: 400;">ucli de plom revestit de bronze, 37&nbsp;&times; 20 &times; 14 cm, 38kg&
Ponderal de balança
Ponderal de balança
<p><strong><span style="font-weight: 400;">Cep de plom d&rsquo;una &agrave;ncora decorada amb motius simb&ograve;lics en relleu, plom, 9 &times; 66 &times; 10,5&nbsp;cm</span></strong>.</p>
Cep d’àncora
Cep d’àncora
scroll to top icon