Cercador de musèus

Museu de la Vida Rural

La matança del porc

<p><strong><em><span style="font-weight: 400;">La matan&ccedil;a del porc</span></em><span style="font-weight: 400;">, Josep Trait&eacute;, 1987, escultura de terracota, 61 &times; 38 &times; 30,5 cm</span></strong>.</p>

La matança del porc, Josep Traité, 1987, escultura de terracota, 61 × 38 × 30,5 cm.

Fins fa pocs anys, moltes famílies rurals criaven un porc a casa per matar-lo i poder tenir menjar durant tot l’any, fins a la matança de l’any següent.

La matança del porc era el pas previ a l’elaboració i l’aprofitament de la carn i altres parts de l’animal. Esdevenia una festa gran a totes les cases de pagès, que tradicionalment tenia lloc en una època determinada de l’any i anava acompanyada de celebracions populars (un sopar i un ball), de caràcter familiar o col·lectiu.

scroll to top icon