Cercador de musèus

Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries

Saps d’on surt la farina?

<p>Coneix les caracter&iacute;stiques del blat i el que cal saber per fer un bon pa. &copy;Pep Botey.</p>

Coneix les característiques del blat i el que cal saber per fer un bon pa. ©Pep Botey.

Les garbes de blat s’apilaven als camps de Castelló d’Empúries, una zona productiva molt important d’aquesta àrea i on avui dia encara es conrea aquest cereal.

En aquest àmbit es troben algunes varietats de blat que, ben barrejades, permetien obtenir els diversos tipus de farina que es feien a la fàbrica.

Amb aquestes farines es poden fer pastissos, pizzes, galetes... El pa, aliment bàsic, aporta hidrats de carboni i proteïnes, necessaris perquè el cos estigui sa.

En aquesta planta de la fàbrica hi ha la zona d’ensacat de la farina i també un entramat de tubs que permeten conduir els productes d’una màquina a una altra en un continu pujar i baixar.

scroll to top icon