Cercador de museus i localitats

Vil·la romana dels Munts

Centre d’interpretació

Vista d’un sector del centre d’interpretació de la vil·la dels Munts.

Vista d’un sector del centre d’interpretació de la vil·la dels Munts.

Constitueix l’inici de la visita al centre. S’hi analitza la problemàtica de les vil·les de l’entorn de Tàrraco, veritable centre de control polític i econòmic del territori circumdant, que era explotat seguint el model de producció de Roma. Les més antigues d’aquestes villae dependents de Tàrraco van ser fundades dins de la segona meitat del segle II aC. La vitalitat i significació de la ciutat, així com les condicions geogràfiques i climàtiques del seu entorn, van afavorir una gran densitat de vil·les en aquest procés d’ocupació fins a mitjan segle III dC.

S’hi analitza, també, la història de la vil·la, les seves característiques i diferents usos que va tenir al llarg del temps, i un dels seus propietaris, Cai Valeri Aviti, duumvir de Tàrraco que coneixem gràcies a una inscripció trobada a Tarragona. Aquest personatge va deixar la seva empremta a la vil·la en un segell personal recuperat durant les excavacions dels anys seixanta i en una pintura mural amb una inscripció commemorativa en la qual apareix, amb la seva esposa, Faustina, com a senyors de la vil·la i promotors de la construcció d’una gran cisterna.

 

OBJECTES

<p>Pintura amb inscripci&oacute; i representaci&oacute; del d&eacute;u Oce&agrave;, segle II dC, 160 &times; 94,5&nbsp;cm.&nbsp;Vil&middot;la romana dels Munts, Museu Nacional Arqueol&ograve;gic de Tarragona.</p>
Pintura amb representació d’Oc
Pintura amb representació d’Oceà
scroll to top icon