Cercador de museus

Museu Municipal de Nàutica del Masnou

El comerç

<p><strong><span style="font-weight: 400;">El comer&ccedil;</span></strong></p>

El comerç

En aquest àmbit es pot reviure l’època més rellevant del Masnou, endinsar-se en la dura vida dalt d’un vaixell durant els viatges transatlàntics del segle XIX i conèixer quines eren les rutes més habituals.

Fins al segle XIX, la vila del Masnou era un lloc important de desembarcament de mercaderies, especialment per als mercats de Barcelona. Amb diferents tipus de vaixells, com les barques de mitjana, es transportaven tota mena de productes, cap a poblacions del Mediterrani i de la costa espanyola de l’Atlàntic. Algunes destinacions habituals eren les costes andaluses, les cantàbriques i les de la Catalunya del Nord.

Ja entrat el segle XIX, en iniciar-se la carrera d’Amèrica, Barcelona va esdevenir el lloc de sortida de les embarcacions perquè tenien més tonatge i les platges de les localitats com el Masnou no reunien les condicions necessàries per fer comerç de llarga distància.

Algunes embarcacions i capitans masnovins del segle XIX van destacar pels viatges fets a Amèrica, per haver creuat el cap d’Hornos i per haver viatjat fins a Àsia.

Al segle XIX, les rutes comercials principals tingueren diverses destinacions; les més importants foren el Rio de la Plata, Cuba, Nueva España (Mèxic), Amèrica del Nord i Àfrica.

OBJECTES

<p>Detall de la reproducci&oacute; de la il&middot;lustraci&oacute; de Miquel Garriga i Roca</p>
Il•lustració de Miquel Garriga...
Il•lustració de Miquel Garriga i Roca
<p>Quadres de vaixells de vapor</p>
Quadres de vaixells de vapor
Quadres de vaixells de vapor
<p><strong><span style="font-weight: 400;">Carta n&agrave;utica, 1864, impressi&oacute; sobre paper, amb anotacions en tinta. Direcci&oacute;n de Hidrograf&iacute;a (Instituto Hidrogr&aacute;fico de la Marina)</span> </strong></p>
Carta nàutica
Carta nàutica
<p><span style="font-weight: 400;">Maqueta naval del </span><em><span style="font-weight: 400;">Caupolic&aacute;n</span></em><span style="font-weight: 400;">, primera d&egrave;cada del segle XXI.&nbsp;</span><strong><span style="font-weight: 400;">Detall
Maqueta naval del Caupolicán
Maqueta naval del Caupolicán
<p><em><span style="font-weight: 400;">Pollacra</span></em> <em><span style="font-weight: 400;">&laquo;Constancia&raquo;</span></em><span style="font-weight: 400;">, autor desconegut, segle XIX, pintura a l&rsquo;oli sobre tela</span></p>
<p>&nbsp;</p>
Pollacra Constancia
Pollacra Constancia
scroll to top icon