Cercador de museus i localitats

Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

En els límits del món

Plafons i audiovisual en què s’explica l’origen de la cultura ibèrica.

Plafons i audiovisual en què s’explica l’origen de la cultura ibèrica.

Aquest és l’espai de presentació de la cultura ibèrica: els seus orígens autòctons; el seu desenvolupament fruit de la influència de grecs i fenicis sobre els pobles de la primera edat del ferro; el seu territori, que abraçava des del litoral mediterrani peninsular fins al sud de França; i la seva evolució en tres grans fases, des del segle V fins al segle I aC.

L’audiovisual que obre l’exposició situa la cultura ibèrica i el poblat de Ca n’Oliver en el Mediterrani antic. Una cita d’Estrabó recorda que l’occident d’aquest mar era una terra llunyana i desconeguda.

Els primers objectes exposats procedeixen d’un poblat de la primera edat del ferro. Hi destaquen unes grans tenalles fetes a mà i l’absència de ceràmiques fetes amb torn. La metal·lúrgia del ferro i el torn ceràmic seran dues de les grans innovacions tecnològiques de la cultura ibèrica.

A continuació, un mapa de la Península presenta la distribució dels pobles ibèrics, un interactiu permet descobrir els jaciments arqueològics de Cerdanyola fins a l’època romana, i una barra del temps il·lustra la durada dels períodes històrics fins al segle V aC associats a un objecte característic.

L’àmbit es tanca amb un audiovisual i una selecció d’objectes que interrelacionen les tres grans fases de la cultura ibèrica i l’evolució del poblat de Ca n’Oliver, posant l’èmfasi en l’urbanisme.

AUDIOGUIA

02. En els límits del món

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

OBJECTES

<p>Tenalla trobada en una sitja del poblat de la Universitat Aut&ograve;noma de Barcelona.&nbsp;Museu i Poblat Ib&egrave;ric de Ca n&rsquo;Oliver.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Tenalla
Tenalla
<p>F&iacute;bula de ferro trobada al poblat de la Universitat Aut&ograve;noma de Barcelona.&nbsp;Museu i Poblat Ib&egrave;ric de Ca n&rsquo;Oliver.</p>

<p>&nbsp;</p>
Fíbula de ferro
Fíbula de ferro
<p>Gerra pintada de l&rsquo;ib&egrave;ric antic.&nbsp;Museu i Poblat Ib&egrave;ric de Ca n&rsquo;Oliver.</p>

<p>&nbsp;</p>
Gerra pintada amb tanca «d’ore
Gerra pintada amb tanca «d’orelletes»
scroll to top icon